MCS Fulfilment is SKAL-gecertificeerd

SKAL Certificaat

Bij MCS Fulfilment zijn we trots op onze SKAL-certificering. Hiermee laten we zien dat we volledig voldoen aan de strenge regelgevingen die verbonden zijn aan producten die de noemer ‘biologisch’ mogen krijgen. Meer weten? Lees hier wat de SKAL-certificering precies inhoudt en hoe wij het fulfilment traject hiervoor ingericht hebben:

Waar staat SKAL voor?

SKAL Biocontrole is een onafhankelijke toezichthouder, die er op toe ziet dat biologische producten in Nederland voldoen aan de wettelijk vastgelegde eisen. Dit doen zij in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV).

Producten mogen pas de benaming ‘biologisch’ krijgen wanneer het gehele productie- én leveringsproces voldoet aan de wettelijke voorschriften. Hiermee bewaakt SKAL de kwaliteit van biologische producten en waarborgen ze dat de biologische producten die door de consument afgenomen worden ook daadwerkelijk de noemer ‘biologisch’ mogen dragen.

Wat houdt het SKAL-certificaat in?

Bedrijven die een SKAL-certificaat verkregen hebben voldoen aan alle gestelde eisen en wettelijke bepalingen rondom de biologische productie en de verwerking.

Deze SKAL-certificering is niet alleen relevant voor de bedrijven die de biologische producten produceren. Sterker nog, de producerende bedrijven mogen hun product pas biologisch noemen wanneer het gehele proces volgens de regelgevingen verloopt die SKAL Biocontrole naleeft en controleert. Iedere schakel in de keten dient dus over een SKAL-certificaat te beschikken.

Dat betekent dat ook de partij die verantwoordelijk is voor de fulfilment een SKAL-certificaat dient te hebben. Alleen de winkels die de producten direct aan de eindconsument verkopen (supermarkten bijvoorbeeld) hoeven geen SKAL-certificering te hebben.

SKAL-certificaat

Europees Biologisch Keurmerk

Hoe verzorgt MCS Fulfilment de fulfilment van uw biologische producten?

Uw biologische producten worden bij ons volledig volgens de door SKAL nageleefde normen opgeslagen, verwerkt en verzonden. Kernpijler daarbij is de volledige traceerbaarheid van de producten, van binnenkomst tot en met de ontvangst door de uiteindelijke verkopende partij.

Voor het e-fulfilment proces van de biologische producten worden uitgebreide logboeken bijgehouden, waarin alle producten uitvoerig geregistreerd worden. Zaken als batch- en serienummers, de datum van binnenkomst, de THT-datum en de ontvanger van elke batch staan hier in geregistreerd. Deze informatie wordt zorgvuldig bewaard en kunnen wij te allen tijde direct ophalen.

De logistiek van uw biologische producten uitbesteden?

Bent u op zoek naar een partij die het gehele logistieke proces voor u kan verzorgen, volledig volgens de wettelijke voorschriften en eisen? MCS Fulfilment voorziet als SKAL-gecertificeerd fulfilment bedrijf in de volledige opslag, verwerking en levering van uw biologische producten. Zo behoudt u het recht om het Europese keurmerk voor biologische producten te hanteren én bent u verzekerd van de snelle verwerking en verzending van al uw goederen!

Meer weten over onze fulfilment mogelijkheden voor biologische producten? Neem dan contact met ons op.

Skal
© MCS Fulfilment | Sitemap